måndag 17 december 2007

Socialt eller inte?


Att spela datorspel innebär inte alltid att man sitter vid datorn i åtta timmar i sträck och bara spelar. De datorspel som just nu toppar listorna (och har gjort i de senaste åren) är onlinespel, där man ska jobba interaktivt med andra spelare för att nå högre mål.



You can succeed best and quickest by helping others to succeed.


Ur min personliga synvinkel så kan det vara väldigt socialt givande att sitta vid datorn och prata med sin spelkompis över Internet, för det som är intressant här är att din spelkompis inte alls behöver vara från samma land eller samma ålder, det som förenar dessa två individer är deras passion för spelet, vilket ger personer som inte alls tycker om ögonkontakt en ny chans att prata fritt.

Jag tänkte skriva en liten ruta om hur det kan vara i ett gille på World Of Warcraft.

För att nå höga mål i detta spel så måste mycket stämma och klaffa, några exempel på detta är aktivitet, fokusering, hängivenhet och en personkemi som stämmer in med resten av spelarna.
Det sistnämnda är nog det viktigaste för att få en trevlig stämning och få möjlighet att utvecklas som ett lag. Vill man nå höga mål så måste man ha en hög social förmåga och verkligen lyssna på andra spelare och deras förslag. I World Of Warcraft spelar man oftast i ett lag och det fungerar ungefär likadant som ett t.ex fotbollslag, dvs att om en person inte dyker upp när det är dags för möte så ringer vi antingen personen eller frågar senare varför han/hon inte dök upp och därifrån ta ett beslut om vilka åtgärder som ska vidtas.
Men även medans man spelar så måste kommunikationen vara på topp annars kan det bli väldigt rörigt och stressigt, likadant är det på en fotbolls plan, man måste kommunicera för att vinna.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.